Solo-PBC på Chaweng Beach, Koh Samui

Chaweng Beach

Chaweng Beach

Jag har nu spenderat ett par dagar på Chaweng Beach på Koh Samui och kört ett eget solo-PBC här.

Chaweng är i sig ett turiststråk, jag bor däremot ca 15-20 minuter gång från den värsta turistsmeten vilket är oerhört skönt. Rummet jag hyr är helt okej, för ca 170kr/natten har jag WiFi, Air Condition, varmvattendusch, tv, kyl, safety box och lite annat. Kanske inte det billigaste man kan hitta, men helt klart prisvärt i mina ögon.

Internetet är helt klart en väldigt positiv överraskning, har inte gått ner en enda gång och jag har även haft längre samtal i ca 1h via Viber (en iPhone-applikation lik Skype) till min kollega hemma i Sverige utan att det bröts, uppstod delays eller liknande. Har även uppmätt upload-hastigheter på 100kb/s+ så det fungerar minst sagt helt ok.

Kontoret

Kontoret

En normal dag blir det en längre sväng ner om stranden, en snabb dusch och sen efter det sätter jag mig och jobbar på Guesthousets café (man inhandlar en Coca-Cola eller två för en dryg tia styck och sen har man en relativt okej arbetsplats i ett par timmar) eller så jobbar jag helt enkelt från rummet.

En märkbar skillnad jämfört med att jobba i Sverige är att det inte är lika bekvämt att arbeta här (i alla fall för stunden) då man ofta får arbeta i smått oergonomiska ställningar. Tillgång till reko skrivbord, schysst stol och dylikt (som man är van vid hemifrån) är minst sagt begränsat. Förhoppningsvis är detta bara temporärt och att vi väl på plats i Hua Hin kan hitta några relativt bekväma arbetsplatser.

Vädermässigt kunde det i alla fall här i Chaweng vara lite bättre, jag har i princip haft en dag med sol sedan jag anlände den 6:e. Det har regnat en del och varit molnigt, men att vara här slår helt klart snö, slask, kylan och allt det där andra där hemma i Sverige :).

Jag ser verkligen fram emot att möta upp med resten av PBC-gänget den 24:e-25:e, just den sociala biten kommer att göra det här till en ännu mer awesome upplevelse än vad det redan är.

This entry was posted in Reseberättelser and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Solo-PBC på Chaweng Beach, Koh Samui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *