Solo-PBC på Chaweng Beach, Koh Samui

Chaweng Beach

Chaweng Beach

Jag har nu spenderat ett par dagar på Chaweng Beach på Koh Samui och kört ett eget solo-PBC här.

Chaweng är i sig ett turiststråk, jag bor däremot ca 15-20 minuter gång från den värsta turistsmeten vilket är oerhört skönt. Rummet jag hyr är helt okej, för ca 170kr/natten har jag WiFi, Air Condition, varmvattendusch, tv, kyl, safety box och lite annat. Kanske inte det billigaste man kan hitta, men helt klart prisvärt i mina ögon.

Internetet är helt klart en väldigt positiv överraskning, har inte gått ner en enda gång och jag har även haft längre samtal i ca 1h via Viber (en iPhone-applikation lik Skype) till min kollega hemma i Sverige utan att det bröts, uppstod delays eller liknande. Har även uppmätt upload-hastigheter på 100kb/s+ så det fungerar minst sagt helt ok.

Kontoret

Kontoret

En normal dag blir det en längre sväng ner om stranden, en snabb dusch och sen efter det sätter jag mig och jobbar på Guesthousets café (man inhandlar en Coca-Cola eller två för en dryg tia styck och sen har man en relativt okej arbetsplats i ett par timmar) eller så jobbar jag helt enkelt från rummet.

En märkbar skillnad jämfört med att jobba i Sverige är att det inte är lika bekvämt att arbeta här (i alla fall för stunden) då man ofta får arbeta i smått oergonomiska ställningar. Tillgång till reko skrivbord, schysst stol och dylikt (som man är van vid hemifrån) är minst sagt begränsat. Förhoppningsvis är detta bara temporärt och att vi väl på plats i Hua Hin kan hitta några relativt bekväma arbetsplatser.

Vädermässigt kunde det i alla fall här i Chaweng vara lite bättre, jag har i princip haft en dag med sol sedan jag anlände den 6:e. Det har regnat en del och varit molnigt, men att vara här slår helt klart snö, slask, kylan och allt det där andra där hemma i Sverige :).

Jag ser verkligen fram emot att möta upp med resten av PBC-gänget den 24:e-25:e, just den sociala biten kommer att göra det här till en ännu mer awesome upplevelse än vad det redan är.

This entry was posted in Reseberättelser and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Solo-PBC på Chaweng Beach, Koh Samui

 1. Tore says:

  Vilket intressant inlägg Sebastian!
  Kul att få lite mätdata på hur bra internet presterar.

  Ska bli kul att ses när vi kommer ner. Vi landar den 17e och tänkte kanske stanna en dag i Bangkok innan vi söker upp er andra! Kommer du vara på Koh Samui då eller har du letat upp Christoffer vid det laget?

 2. Christoffer says:

  Riktigt kul att läsa, Sebastian. Känner igen mig i mycket av det från Koh Chang (ska återkomma med en rapport därifrån).

  Just det här med ergonomi var något jag tänkte på också, det är ju nackdelen när man inte kan använda ett kontor eller liknande.

 3. Sebastian says:

  Tore:
  Den 17:e ger jag mig av till Koh Pagnan (en ö precis norr om Koh Samui) där jag stannar 5 dagar för att umgås med en hel drös av vänner och dra på ett Full Moon Party. Runt den 23:e något tar jag båten vidare upp till Koh Tao, därefter vidare till Chumphon och från Chumphon tar jag buss upp till Hua Hin, så jag borde anlända någon gång den 24:e.

  Christoffer:
  Ja, det kan bli lite obekvämt stundtals. Det bästa internetet jag hittils upplevt är det på mitt rum, och då jag inte har något bord i mitt rum så är det att ligga i sängen och jobba som gäller, och det är inte någon vidare höjdare i det långa loppet. Men man gör ju klart hellre det här än att dras med kylan hemma i Sverige 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *