Visum till Thailand vid arbete via internet

Vi har fått många frågor angående vilket visum man ska ha om man vill jobba på distans ifrån Thailand. Thailand är ett land som inte har fri invandring när det gäller arbete eller affärsresor. För att ta anställning i landet behöver du arbetstillstånd. För att få göra affärer med thailändska företag behöver du ha ett s.k. businessvisum.

Men vad ska du ha för visum om du ska åka till Thailand och arbeta via internet mot kunder i Sverige?

Vi har pratat med Thailändska ambassaden och de gav beskedet:

“Om man inte får pengar av Thailändska företag utan bara från svenska ska man ha turistvisum. Arbetar du via internet mot Sverige och inte mot thailand ska du ha turistvisum”

Gränsen för arbetstillstånd är alltså om du får betalt av ett thailändskt företag för ett utfört arbete. Gränsen för affärsvisum är om du säljer något till ett thailändskt företag och får betalt.

Så länge du bara får pengar från Sverige och arbetar mot Sverige är det turistvisum som gäller.

This entry was posted in Förberedelser inför resan. Bookmark the permalink.

5 Responses to Visum till Thailand vid arbete via internet

 1. Kim says:

  Jag börjar bli rejält sugen på att åka ner och jobba. Det är nog tyvärr lite för sent för det nu, och min anställningen går ut i mars, ungefär när ni kommer tillbaka… Taskig tajming

 2. Christoffer says:

  Kim: Klart du ska åka. Även om PBC officiellt är slut är jag kvar till 22:a april, tänkte träna thaiboxning, förmodligen på Phuket och där är det garanterat soft att jobba ifrån också!

 3. Roger Åberg says:

  Det är inga problem att få turistvisum på 60 + 60 dagar, men då måste du ut ur landet mellan instämplingarna. Arrangerade resor för att förnya visumet säljs typ överallt.

  Såg någonstans att om man kommer till thailand och går kurs i Thai så får man stanna ett år! Är man över 50 får man också longstay på direkten.

 4. Kajsa på Koh Lanta says:

  Man kan även få 60+30+60+30 dagar. Det har vi. Kallas double entry. Men då måste du till ett konsulat och förnya efter 60 dagar. Då får du 30 nya. Efter de 30 måste du ut ur landet för att få 60 nya. Å sist drar du till konsultatet igen för de 30 sista. Phu! Smidigt!

 5. Marcin says:

  Kajsa: I Sverige måste man ta på sig byxor, tröja, jacka, varma skor och eventuellt mössa och vantar varje gång man ska ut. I Thailand endast flip-flop. Ur det perspektivet känns besök på ett konsulat som högst överkomligt! =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *