PBC 2011 – Slut för i år, tack för i år

PBC 2011 är slut för den här gången, eller det har i praktiken varit slut sedan sista mars då det sista gänget löstes upp och försvann från Kamala. Personligen har jag varit kvar i Thailand och fortsatt jobba men även passat på att ta semester på ön Koh Lanta som inte ligger långt ifrån Phuket. Imorgon åker dock även jag hem och jag tror att jag då är den sista som lämnar Thailand.

Under de två månaderna som projektet pågick har vi haft cirka 15-20 personer som kommit och gått och vi har snittat på ungefär sju personer mest hela tiden, ibland mer ibland mindre. Det har varit otroligt kul och mycket, mycket givande för min del. Jag har fått konkreta idéer, förslag och metodiker som jag kommer att bära med mig. Jag har även inlett ett större samarbetsprojekt med Manuel (“tysken”) som jag hoppas kunna lansera i dagarna.

Baserat på de spontanta kommentarerna från deltagarna så verkar alla vara mycket nöjda med projektet också vilket gör mig otroligt glad. Det är så otroligt roligt att se att något som bara var en liten idé slutligen resulterade i att så många tog det relativt stora beslutet att komma ner och jobba.

Generellt sett har det varit väldigt hög disciplin på de som deltagit varit på projektet. Fokus har legat på att åka till Thailand och jobba (som intentionen också var) och att ha en skön fritid på stranden. Vi har även lyckats få igång lite workshops och samarbeten, vilket är kul att se. Jag hoppas också att deltagarna fått ut mycket av varandra i form av nätverkande, idéer och liknande.

Det enda jag känner att det skulle kunna varit bättre är kanske bloggandet på denna blogg. Det hade varit kul att dela med mig mer av vad som hände för er som var sugna på att hänga med men inte kunde av någon anledning. Det hade också varit ett bra sätt att visa vad PBC egentligen innebar.

Nu ska jag åka hem och ladda inför nya projekt och eventuellt också ett PBC 2012. Innan dess väntar dock en eventuell konferens eller mini-PBC på Malta i höst. Det får dock Tore berätta mer om när det beger sig.

Tack för allt och hoppas vi ses hemma i Sverige!

This entry was posted in Övrigt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *