Vad händer på PBC just nu?

PBC har ju sedan början av mars omgrupperat till Phuket och den lilla semester- och strandorten Kamala. Den skiljer sig ganska mycket från Koh Chang där vi spenderade våra första månader på gott och ont.

Precis som med alla flyttar så innebar det att något föll bort och något tillkom. Sebastian, Sebastian och Manuel åkte hem, alternativt stannade kvar på Koh Chang. Kort efter att vi bosatte oss i Kamala så anslöt Petter igen (favorit i repris) och därefter även Marlena och Stefan. Stefan tog även med sig sin kompis Joakim som därmed blev den 14:e besökaren på PBC.

I dagarna förväntar vi oss även den 15:e och sista besökaren, Elsa, att ansluta. Därefter kommer projektet att lösas upp även om många stannar kvar i Thailand.

Tyvärr har vi ju varit ganska dåliga på att uppdatera just den här bloggen men många av oss bloggar relativt mycket privat om projektet och våra upplevelser här, se till exempel:

  • Christoffer – som skrivit en del om Thaiboxning och Visa Runs
  • Tore – som, med hjälp av Sara, bloggar omfattande och dagligen.
  • Marlena – som bloggar om livet här i Kamala via magasinet Yourlife.nu

Vi arbetar relativt utspritt på dagarna men rör oss ganska dynamiskt fram och tillbaka i lösa grupper. Ibland jobbar man på samma plats som en person och en annan dag med någon annan, många väljer dock att jobba vissa delar av dagen från sitt A/C-kylda hotellrum.

Sen sluter vi upp till lunch och framförallt middag och glider ofta ner till stranden efteråt för att ta en öl eller två medan vi ser de thailändska ljuslyktorna (Khom Loy?) stiga mot skyn.

Emellanåt blir även ett spontant samtal inledningen på mer eller mindre stora samarbetsprojekt – framförallt för de som jobbat med Ruby on Rails, av någon anledning. Vi hoppas kunna redovisa alla projekt som skapats under PBC i slutet av projektet!

Idag körde vi även en Affiliate Workshop där de av oss som jobbar med affiliatemarknadsföring fick förklara en webbsida man byggt, hur man tänkt när man skapat den, vilka framtidsplaner man hade med den osv. Därefter fick de andra kommentera och ge feedback på smarta lösningar på hur man bör vidareutveckla sidan för att optimera lönsamhet, kvalitet etc. Detta var mycket givande för många och det var inte många sekunder under dessa tre timmar som det var tyst vid bordet.

Sidorna som blev synade och granskade var:

This entry was posted in Samarbeten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *