Det här är Paradise Business Camp

Paradise Business Camp är ett projekt som kommer att fortgå från januari till april i 2011. I korthet innebär det att ett antal entreprenörer och distansarbetare bor och jobbar från en plats i ett betydligt varmare och billigare land i allt från några veckor till ett par månader.

Projektet är skapat för att du ska få prova på att jobba på distans på riktigt, jobba från en hängmatta när andra skrapar frost från vindrutan, ta ett dopp i poolen när dina kompisar trampar i slask, men också för att kunna nätverka med andra i samma position, träffa nya vänner och kunna fokusera ordentligt på ditt arbete under tiden.

Det är tre ledord som genomsyrar Paradise Business Camp:

  • Paradiskänsla – det ska vara en genuint trevlig upplevelse och en kick att vara med. Det hårda arbetet ska växla med en härlig fritid.
  • Affärsfokus – att vara bortkopplad från sin vanliga vardag kan skapa ett enormt fokus som gör att man kan få mycket gjort. Man ska inte åka på PBC för att få en lite annorlunda semester, utan för att jobba.
  • Nätverkande och samarbete -Detta är ett unikt tillfälle att lära känna andra entreprenörer i grunden. Vi hoppas att det kommer leda till gott nätverkande, samarbetesprojekt och lärande över gränserna. Därför har vi tex ett krav på att varje besökare måste hålla en presentation inom valfritt område för PBC-kollegorna.

I praktiken kommer detta innebära att vi hyr ett hus eller lägenhetskänsla i ett billigt och varmt land. För närvarande är det troligt att det blir ett land i Sydostasien eller Indien.

Husets storlek och utformning kommer att vara baserat på antalet anmälda. Vi kommer försöka anordna olika rumtyper så att man kan bo själv eller med andra, allt beroende på budget och bekvämlighetskrav. Vi tänker oss ett större rum med gemensamt kontor men också en möjlighet att få jobba mer enskilt, antingen i huset eller på närliggande caféer med Wifi.

Man kommer att kunna stanna i allt från två veckor upp till hela tiden på fyra månader – vi kommer att sätta upp ett schema med bokningssystem.

Projektet är inte vinstdrivande per se. Vi kommer dock att ta ut ett litet överskott för att inte riskera att det blir ett förlustprojekt för oss som anordnar PBC. Om budgeten hålls kommer överskottet sedan att antingen betalas tillbaka till deltagarna eller skänkas till ett välgörenhetsprojekt, gärna anknutet till det landet vi har projektet i (tex via Kiva.org).

Denna information kommer att fyllas på allteftersom, kommentera gärna och fråga så uppdaterar vi denna artikel.

Sugen? Gör en preliminär intresseanmälan!

10 Responses to Det här är Paradise Business Camp

  1. Pingback: Nikkelin – 2010-10-19 | nikkelin lifestream

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *