Det här är Paradise Business Camp

Paradise Business Camp är ett projekt som kommer att fortgå från januari till april i 2011. I korthet innebär det att ett antal entreprenörer och distansarbetare bor och jobbar från en plats i ett betydligt varmare och billigare land i allt från några veckor till ett par månader.

Projektet är skapat för att du ska få prova på att jobba på distans på riktigt, jobba från en hängmatta när andra skrapar frost från vindrutan, ta ett dopp i poolen när dina kompisar trampar i slask, men också för att kunna nätverka med andra i samma position, träffa nya vänner och kunna fokusera ordentligt på ditt arbete under tiden.

Det är tre ledord som genomsyrar Paradise Business Camp:

 • Paradiskänsla – det ska vara en genuint trevlig upplevelse och en kick att vara med. Det hårda arbetet ska växla med en härlig fritid.
 • Affärsfokus – att vara bortkopplad från sin vanliga vardag kan skapa ett enormt fokus som gör att man kan få mycket gjort. Man ska inte åka på PBC för att få en lite annorlunda semester, utan för att jobba.
 • Nätverkande och samarbete -Detta är ett unikt tillfälle att lära känna andra entreprenörer i grunden. Vi hoppas att det kommer leda till gott nätverkande, samarbetesprojekt och lärande över gränserna. Därför har vi tex ett krav på att varje besökare måste hålla en presentation inom valfritt område för PBC-kollegorna.

I praktiken kommer detta innebära att vi hyr ett hus eller lägenhetskänsla i ett billigt och varmt land. För närvarande är det troligt att det blir ett land i Sydostasien eller Indien.

Husets storlek och utformning kommer att vara baserat på antalet anmälda. Vi kommer försöka anordna olika rumtyper så att man kan bo själv eller med andra, allt beroende på budget och bekvämlighetskrav. Vi tänker oss ett större rum med gemensamt kontor men också en möjlighet att få jobba mer enskilt, antingen i huset eller på närliggande caféer med Wifi.

Man kommer att kunna stanna i allt från två veckor upp till hela tiden på fyra månader – vi kommer att sätta upp ett schema med bokningssystem.

Projektet är inte vinstdrivande per se. Vi kommer dock att ta ut ett litet överskott för att inte riskera att det blir ett förlustprojekt för oss som anordnar PBC. Om budgeten hålls kommer överskottet sedan att antingen betalas tillbaka till deltagarna eller skänkas till ett välgörenhetsprojekt, gärna anknutet till det landet vi har projektet i (tex via Kiva.org).

Denna information kommer att fyllas på allteftersom, kommentera gärna och fråga så uppdaterar vi denna artikel.

Sugen? Gör en preliminär intresseanmälan!

10 Responses to Det här är Paradise Business Camp

 1. Micke Widell says:

  Grymt coolt initiativ! Tror detta kommer bli en succé. Är själv sugen men mitt bolag är i en fas då detta inte riktigt skulle funka för mig, så jag får trampa slask en vinter till. Kommer följa projektet med stort intresse!

 2. Pingback: Nikkelin – 2010-10-19 | nikkelin lifestream

 3. Härligt att se initiativ som detta, mer sådant! Sitter fast i ett snöigt Paris, klagar dock inte. Lycka till grabbar och tjejer!

 4. Louise says:

  Hejsan!
  Jag har en fråga, om pbc. Ni alla har egna jobb och själva pbc går ut på att ni kan arbeta ifrån Thailand, i paradiset.
  Eller har ni alla samma jobb?

  Det är så att jag också bor utomlands, Turkiet och har svårt för att hitta jobb som jag kan göra härifrån under de 6 månaderna då säsongen är över. November-April.
  Har ni några tips kanske?
  Hör gärna av er till min mail.

  Mvh Louise

 5. Christoffer says:

  Louise: Svarar dig både här och via mejl. Vi har alla snarlika jobb, många av oss jobbar med annonsfinansierade webbsidor, Tore har egen bokföringsfirma och Marlena jobbar med olika entreprenörsprojekt. Manuel och Adam är mer programmerare och konsulter.

  Jag har personligen gjort en sida som heter WebbUpplysningen.se som är till för att hjälpa nybörjare att tjäna extrapengar på att göra webbsidor. Det kanske kan vara något för dig?

 6. Juha says:

  Ordnar ni med B-visa och arbetstillstånd?

 7. Magnus says:

  Blir det någon Business Camp 2012? Jag kan inte 2011 för jag pluggar kvällskurser, parallellt med företagandet, och är för sent ute.

 8. Christoffer says:

  Magnus: Vi hoppas på det, men det är än så länge lite för tidigt att säga då vi inte ens påbörjat PBC2011. Med upplägget som vi har är det dock aldrig för sent att komma på PBC2011! Du kan bestämma dig och åka ned samma dag :)

 9. sanna says:

  blir det nått busines camp 2012 ? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *