Packlista

Med en vecka spenderad här i Thailand är det några saker jag kommit på, utöver de saker jag redan visste, för vad ni kan försöka få med er i väskan när ni åker hit:

 • Solskyddsfaktor (självklart)
 • Myggmedel (däremot behövs inte anti kli-medel, tigerbalsam fungerar utmärkt som det)
 • Ficklampa (kan också köpas här) – kan vara praktiskt när man gå på stranden eller mörka vägar nattetid.
 • Laptopkudde – det är oftast skönast att sitta med laptopen i knät på vissa ställen. Det blir dock jäkligt varmt. Detta går dock att lösa på diverse enklare sätt.
 • Hörselproppar – Oavsett var man bor så kan moppebrum, hundskall etc vara ett irritationsmoment på natten.
 • Hänglås – kan vara praktiskt i vissa fall
 • Glöm inte heller kablar till kamera, elsladdar, USB-stickor etc.

Ni som behöver stanna en natt i Bangkok kan jag rekommendera Suk11 som ett prisvärt hostel. Det är alltså inte ett hotell utan ett hostel men med separata rum.

Om ni själva har tips så skriv gärna dem i kommentarsfältet. Vi uppdaterar listan allt eftersom.

This entry was posted in Förberedelser inför resan. Bookmark the permalink.

4 Responses to Packlista

 1. Elmeri Ollonen says:

  Hur e det med arbetstillståndet för få jobba i Thailand ?
  Som ni vet så blir det livstids utvisning från Thailand o några månader Bangkok Hilton
  om ni åker dit.

 2. Sebastian says:

  En smart grej att fixa är BankID eller dylikt. Har du ingen som kan rapportera skattedeklarationerna varje månad (måste i alla fall jag göra som driver aktiebolag – kommer ej ihåg hur det är med enskild firma) så är det ett måste att du fixar så att du elektroniskt kan skicka in dina skattedeklarationer och underteckna dessa med ditt BankID eller likvärdigt. Jag har skrivit lite mer om detta här: http://www.agiley.se/en-crash-course-i-att-driva-sitt-foretag-fran-andra-sidan-jordklotet/ .

  En sak som kan vara praktiskt att ha med sig är en bläckpenna för att fylla i arrival/departure-korten du får på flygplanet. Jag glömde detta men hade tur att få tag i en penna i vilket fall. Fyller man inte i dessa arrival/departure-kort på planet får man slåss om pennor väl på BKK i Passport-kontrollen. Och ett annat tips… undvik att köa till Passportkontrollen med ryssar – det tog mig 2h att komma igenom då de uppfinner helt egna kösystem.

  Jag skulle egentligen vilja säga att man kan skippa myggmedel, schampoo och liknande saker. Dessa kan köpas på plats väldigt billigt. Packa heller inte ner för mycket kläder (tror jag råkade göra det…) då det dels är väldigt billigt att tvätta (ca 10-30kr för något kilo tvätt) och dels billigt att köpa kläder på plats.

  Gällande elektronikprylarna, se för all del till att ha med sladdar till allt! Jag plockade även med en förgrenare, har redan haft stor nytta av denna.

 3. Christoffer says:

  Du har helt rätt ang. myggmedel etc. Det finns ju självklart att köpa här, tänkte nog mer på att det var saker man verkligen kommer behöva.

  Förgrenare är ett mycket bra tips också, oftast finns bara en kontakt kring ett “bra” bord och om vi då sitter flera är det verkligen att föredra.

  Det kan vara värt att säga att Thailand har en kombination av amerikanska och svenska elkontakter. Båda fungerar alltså så du behöver ingen adapter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *