VWO – Officiell sponsor av PBC

Visual website optimizer (vwo) har gått med på att sponsra varje deltagare med ett 4 månader långt gratiskonto (värde usd 300). Vwo är ett förvånansvärt lättanvänt A/B Split Testing Software och utan tvekan mitt favoritverktyg i dagsläget.

Vad är AB-test?

A/B test är ett test där man testar sidor mot varandra för att se vilka versioner som levererar bäst resultat utifrån ett uppsatt mål. Exempelvis kan du testa två olika rubriker på din hemsida mot varandra. Målet kan vara att kunderna ska handla en produkt av dig. Därför sätter du ett besök på din thankyou.php-sida som mål. Får din orginalrubrik 1,2% av kunderna att handla medan testrubriken ger ett avslut på 2%, så byter du helt enkelt till den nya versionen.

Istället för att gissa dig fram så testar du. Enkelt.

Vad skiljer vwo från google website optimizer (gwo)?

Gwo kräver att du kodar 2 olika sidor och ger dem olika urler, exempelvis index.php och index2.php. Därefter skickar gwo hälften av trafiken till respektive. Gwo är bra. Problemet är att det blir en teknisk flaskhals om du inte kodar bra själv. Det tar också tid att koda en ny testversion. Det gör att man många gånger skippar ab-testen.

Med vwo behöver du inte koda något. Du behöver heller inte skapa 2 olika urler. Du loggar bara in och använder deras visuella verktyg för att skapa en variation. Det tar inte mer än 5 min att få igång ett enkelt ab-test och du behöver inte kunna koda. Otroligt enkelt.

Med gwo gjorde jag cirka 3 ab-test på flera år. Med vwo gjorde jag cirka 10-15 ab-test under första månaden. Statistiken talar för sig själv.

Hur får du tillgång till ditt gratiskonto?

Signa upp för deras free trial på en månad, som de erbjuder till alla. Därefter mailar du Paras på vwo (p.a.r.a.s @ wingify. c.o.m.) en kod för att förlänga tiden till 4 månader. Koden får du på Koh Chang.

Om du har en blogg får du gärna ge Paras på vwo ett litet inlägg som tack. Använd ankartexten ovan så blir han ännu gladare!

Inte deltagare på PBC?

Det gör inget. Registrera dig på deras free trial på en månad. Gör det nu direkt så att du inte riskerar att glömma bort det. Du kommer inte bli missnöjd. Vwo hittar du här A/B Testing Tool.

Fler sponsorer

www.clicktale.com kommer förhoppningsvis också sponsra deltagarna med 6 månader långa gratiskonton. Inlägg kommer.

Jobbar du på ett företag som säljer en grym produkt/tjänst du tror skulle göra deltagarna till mycket bättre entreprenörer? Då får du också gärna sponsra PBC! 🙂 Ange kontaktuppgifter i kommentarerna.

This entry was posted in Samarbeten, Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to VWO – Officiell sponsor av PBC

  1. Pingback: Den första deltagaren att komma och gå | Paradise Business Camp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *