Vad är ultimata boendet i Hua Hin?

I diskussionstråden på WN verkade många tycka om Hua Hin i Thailand.

Fördelarna med Hua Hin var:

 1. Thailand, leendets land
 2. Inte lika turistigt som Phuket
 3. Lite billigare än Phuket
 4. Har restauranger och barer
 5. Har inte ett överdrivet festliv som stör arbetet
 6. Har en finfin sandstrand

För att sondera läget tog jag och Christoffer kontakt med mäklare där nere (tack Pilzecker för tipset). Mäklaren föreslog att vi istället för att hyra hus borde ta in på hotell.

Vi för nu ett resonemang om vi ska ta in på hotell eller hyra ett hus. Behöver lite input.

Fördelarna med hotell:

 • Enklare att ta in fler folk som bara vill vara där en kort tid
 • Allt är redan fixat (Internet, AC, städning osv)
 • Kostnader ingår automatiskt i priset (Internet, El, osv)
 • Tillgång till hotellets faciliteter (Pool, bar, gym, etc)
 • Lättare att få i centrum (enligt mäklaren)
 • Betydligt enklare att arrangera

Om vi tar in på hotell tänkte vi att vi också hyr någon form av arbetsyta av hotellet. Typ nån bungalow eller ett konferensrum. Så att man har en gemensam arbetsplats.

Fördelar med ett hus:

 1. Man får arbetsplatsen automatiskt
 2. En automatisk samlingsplats för gruppen
 3. Bättre sammanhållning
 4. Kanske lite billigare

Vi tänker att det viktigaste är att vi får jobba i paradiset. Boendeformen är viktig men undvika mörka kalla kylan är det primära :)

Vad tror ni? Kommentera inlägget och skriv vad ni tycker. Kan det fungera med hotell-lösningen? Vad finns det för fler fördelar/nackdelar med de olika varianterna? Är Hua Hin ett bra paradis?

This entry was posted in Husletande. Bookmark the permalink.

6 Responses to Vad är ultimata boendet i Hua Hin?

 1. Nabil says:

  Jag tror det skulle fungera ganska bra att ta in på hotell, men ännu bättre ifall ni hyrde hus. Tror man känner sig mer hemma då och liksom… får mer frihet. Menar inte att hotellet har fängelseliknande rum eller något i den stilen, men ett hotell är alltid ett hotell.

  Och ifall jag hade fått välja mellan hotell och hus så hade jag tveklöst kört på hus. Men det är bara vad jag tycker.

  Värt att nämna är att jag inte ska med, och att jag aldrig jobbat utomlands. Detta är bara vad jag tänker. Lycka till med planeringen!

 2. Christoffer says:

  En annan sak som vi diskuterat är också att hotell inte alltid innebär den definitionen av hotell som man kanske tänker på i Sverige (ett högt hus med en massa rum) utan hotell i Thailand (och Sydostasien i allmänhet) ofta kan vara ett komplex av bungalows där man har ett litet hus liksom och ett gemensamhetsutrymme. Detta kommer vi också att titta på…

 3. Daniel says:

  Jo, jag skulle bli betydligt mer intresserad om arret var i aningens mindre studentikos regi. Jag känner mig lite för gammal för att kvarta på en soffa eller madrass i ett hörn och dela kök/dusch/toalett, när man ändå förväntas kunna fokusera sig på arbetet.
  Har redan bott kollektivt/studentkorridor osv tidigare, och gör ogärna om det, så ett Paradise Business Camp under lite mer ordnade former, aka hotell eller bungalow-komplex, låter betydligt mer intressant.

 4. Christoffer says:

  Daniel: Vi har inga ambitioner på att göra det till ett tonårs-LAN-party, inte över huvud taget. Både Tore och jag försörjer oss på det vi gör och är dessutom runt 30 båda två. Den lösningen vi letar efter kommer optimalt innebära att man får ett eget rum alternativt möjligheten att dela ett rum med någon annan (om man vill spara pengar).

  Men jag förstår din tanke, och det kan ju eventuellt bli mer åt det hållet med ett hus än med bungalows/hotell. Det är en åsikt som vi definitivt kommer att ta i beaktande.

 5. Billy says:

  Jag följer er tråd på WN och den här sidan med stort intresse. Eftersom jag kommer att ta anställning framöver så kommer jag inte att följa med, hade jag fortsatt som egen hade jag inte tvekat en sekund.

  Iaf, jag älskar thailand och var iväg på en lång backpackertrip där jag i slutet av resan jobbade lite på distans och dessutom träffade folk som gjorde desamma.
  Vi (jag + flickvän) bodde alltid i bungalows, både byggda av trä med lite hål här och var men också i täta bungalows för ungefär 500Bath/natt/dubbelrum dvs ungefär 100kr för 2 personer per natt. Då ingick ofta wifi också, inte alltid så stabilt på vissa öar men funkade absolut.

  Enligt mig så finns ju paradiset på Thailands Öar, där bl.a Koh tao, koh chang samt koh lanta är favoriter. Den förstnämnda är dock inte optimal för nätjobbande tror jag, inte när jag var där för 3 år sedan iaf, då kunde elnätet lägga av ibland också.

  Kanske inte kom med så mycket matnyttig info men, som någon sa, hotell är inte samma som hotell i Sverige utan de finns “stugor”/Bungalows att hyra precis vid stranden som ger en paradiskänsla.

 6. Pingback: Vecka 42, Smalfilm till dvd | Tores sagor från verkligheten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *