Rapport om Pak Nam Pran

Min rapport om Pak Nam Pran blir lite kortare än de förra, helt enkelt för att det var relativt enkelt att avskriva orten som ett alternativ för PBC. Jag ska ändå berätta lite kort och ge er en rapport.

Pak Nam Pran är en strandord som ligger nära den något större orten Prambura en 20-25 min från Hua Hin. Jag fick tips om Pak Nam Pran (PNP) från Alexander som har varit där ett par gånger och gillat stället. Gillade det gjorde jag absolut också.

Jag blev avsläppt av en sorts taxi som tog 300 Baht för detta 20-minuter långa besvär (min resa från Bangkok till Hua Hin på c:a 3 h kostade 250 Baht) och hamnade mitt i en korsning där det stod en hydda med en bar i. Vid baren satt det en handfull faranger (västerlänningar) och drack öl och i brist på andra planer anslöt jag mig.

Jag hörde mig för lite om staden…orten…husansamlingen…och fick tips om ett guest house där jag kunde bo. Rummet kostade förvisso 1 000 Baht (~250 kr) men var det finaste jag bott i sen jag kom ner. Det visade sig senare att PNP är ett kitesurfing-mecka som har vindar från november till juni, vilket tydligen är ovanligt. Därtill är stranden lååååång och i princip helt obefolkad, vilket gör det till ett bra ställa att lära sig kajta.

Nu var jag i och för sig inte där för att kajta utan för att surfa. Typ. På nätet i alla fall. Hotellet hade fritt Wifi och jag softade en del på hotellet, tog ett dopp i poolen, åt på en liten basal restaurang vid vattnet men planerade ganska snart att åka tillbaka.

Visst skulle vi kunna ha PBC där men då skulle vi vara tvungna att jobba och kajta. Enbart. Det fanns ingenting utom några små hydd-barer men med mycket under bebyggelse. Måste dock säga att jag gillade stället riktigt bra ändå. Det var ett skönt lugn över de som var där, alla kände alla och man blev snabbt innesluten bland stammisarna.

Så, min slutsats är: om du är i Hua Hin och vill bort från stan ett tag för att koppla av och kanske kajta lite så åk absolut hit, du kommer inte ångra dig. Är du på väg till Thailand för att jobba i någon månad tillsammans med andra webbentreprenörer, åk inte hit för du kommer inte hitta oss här 🙂

Nu har jag istället åkt tillbaka till Koh Chang som för närvarande ser ut att vara en stark kandidat till placeringen av PBC. Tore och Sara vill dock undersöka något alternativ först som eventuellt är en smula större så än är inte placeringen 100%.

This entry was posted in Husletande, Reseberättelser. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *