Om internet i Thailand

Projektet börjar verkligen ta fart nu på sistone och vi för många mejldiskussioner med intresseanmälda och nyfikna. En fråga som återkommer är hur internet i Thailand fungerar så jag tänkte kommentera detta på bloggen också.

De vi pratat med i Hua Hin har sagt att internet är av god kvalitet i största allmänhet, att Thailand är välutvecklat i detta avseende. Det är inte heller några större problem med strömavbrott och liknande. En person jag pratade med har dock påpekat att vissa timmar på eftermiddagarna kan dock nätet bli segt då (som han gissade) skolungdomarna kom hem och surfade innan middagen.

Ett tips jag fick var att man kunde skaffa ett 3G-modem som kostade ungefär som i Sverige per månad. Då står man säker från alla möjliga typer av eventuella avbrott i ström och segheter i internet. Allt beror nog på vilken uppetid man måste ha: 100%, 98% osv… Thailand är dock inte Sverige och man kommer att få leva med att det kan bli något strömavbrott och att nätet förmodligen inte är passande att göra tunga ned- och uppladdningar från.

Min erfarenhet ifrån Phuket (bodde där drygt en månad) är att om nåt strulade så hade det oftast att göra med lokala problem i routern på guest houset jag bodde i. Om det blev ett strömavbrott, om så bara för någon minut så var han tvungen att starta om den. Dessa “lokala” problem följer ju ofta prisklassen på boendet, ju mer man betalar desto mer kan man kräva.

Det vi också kan säga är ju att när vi kommer ner och känner av hur det fungerar lokalt på de hotell och boenden vi ser ut så kommer vi också kunna säga vad ni kan förvänta er. Det vi kan säga nu är att det definitivt går att basera nätbusiness från Thailand med mycket god, om än kanske inte hundraprocentig, uppetid. Det går även att Skypa.

Kommentera gärna, framförallt om vi ni vet mer om 3G-kort och har egna erfarenheter.

This entry was posted in Praktikaliteter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *