Internet och 3G/Gprs-modem i Thailand

Det är ju ett understatement att påstå att internet är viktigt för vår vistelse i Thailand så jag tänkte dedikera ett inlägg till detta.

Internet och bredband verkar vara väl utbyggt här i Thailand och de tre platser jag testat (Koh Chang, Bangkok och Hua Hin) har alla haft bra och snabbt bredband. Jag borde ha kört Bredbandskollen eller liknande (kom på det försent) men gällande att jobba mot webben så är det i princip som jag har hemma med min 20 Mbit-lina. Dvs, bredbandet här är fullt tillräckligt att jobba mot.

Wifi finns lite överallt och det är många hotell och restauranger som erbjuder det. Restaurangerna skyltar ofta med Free Wifi. På hotellen är det ibland gratis och ibland mot en kostnad ~50 Baht (12 kr) för en timme.

3G-modem till datorn finns men är, vad jag förstått, i praktiken meningslösa eftersom de bara fungerar i centrala Bangkok ungefär. Här får någon gärna rätt mig om jag har fel, men det är vad jag hört.

Det man kan köpa är dock Gprs-modem. De kostar ~1 000 Baht (~250 kr) och då ingår en månads fri surf. Därefter kostar det cirka 50 kr för 50 h. Gprs-modem är dock långsamma och bör bara användas för enklare uppgifter, tex mejla, blogga etc. Det har varit en bra investering för mig som varit en del på resande fot på sistone.

I korthet kan man väl säga att internet, som väntat, inte kommer/bör vara något problem för deltagarna på PBC.

This entry was posted in Praktikaliteter. Bookmark the permalink.

2 Responses to Internet och 3G/Gprs-modem i Thailand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *